Macaronok
Ideál Desszert
Macaronok, édes sütemények
A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.
Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.
Macaronok
málna, eper-licsi, lime, csoki, fehércsoki-tonkabab, erdei gyümölcs, maracuja, sós-karamell
Meringue
habcsókok kimérve
Meringue eredete
A habcsók nemzetközi neve meringue, amely francia eredetű. Ez kissé megtévesztő, ugyanis a habcsók egy nagyon régi angol édesség, aminek a receptjét már a 17.század elején leírták. Később XIV. Lajos uralkodása alatt a francia arisztokrácia körében is elterjedt az ínyencség, és onnantól kezdve még az angolok is Meringue-nek hívják. Egy másik legenda szerint azonban 1720-ban találta fel egy svájci cukrász Mehringhenben, és innen ered a neve.
Nyitvatartás:
Kedd-Szombat: 11:00 – 19:00
Vasárnap: 11:00 – 17:00
Hétfő: Zárva
Üzletünk
1145 Budapest
Nagy Lajos kir. útja 128
+36 30 245 3584